Saariselkä poroajelu

Sisällysluettelo

Pororekiajelu

Poroajelu Saariselällä kuuluu monen matkailijan haaveisiin. Saariselkä poroajelu kuuluukin usean elämyspalveluja tuottavan yrityksen tarjontaan ja ajelun voi varata itselleen jo etukäteen netin kautta.

Pororekiajelu on Saariselän klassikko

Poroajelu on ollut Pohjois-Suomessa perinteinen matkustustapa ja entisaikoina pororeki saattoi koostua jopa 30 porosta. Nykyisin poroajelu on yksi suosituimpia turistiaktiviteettejä Lapissa ja porosafareilla on mahdollista saada kokonaisvaltainen poroelämys, johon kuuluvat mm. juomatauko lämpimästä mehusta nauttien, opastus, ulkovarusteet, kuljetukset sekä tietenkin itse poroajelu. Kaikki porosafarille osallistuvat voidaan tulla hakemaan ennalta sovitusta paikasta ja kyyditä takaisin samaan paikkaan safarin jälkeen. Monilla porosafareilla on sivuillaan lista lähtöpaikoista, joista porosafarille lähtijät noudetaan autolla. Näitä lähtöpaikkoja on ympäri Saariselkää ja yleensä niitä on mm. hotellien, ravintoloiden ja hiihtokeskusten edessä, joten kaikkien on helppo osallistua safarille, vaikka ei olisi autolla Saariselälle tullutkaan.

Päivisin ja iltaisin

Saariselkä poroajelu

Porosafarista voi nauttia sekä iltahämärässä että päivänvalossa. Iltaisin tapahtuvat poroajelut ovat hieman kalliimpia kuin päiväajelut, sillä pimenevä ilta tuo lisätunnelmaa ajamiseen. Lisäksi silloin saattaa olla mahdollisuus nähdä revontulia taivaalla. Saariselän pimenevästä illasta nauttiminen lämpimässä reessä ja poronkellojen kilkatessa on varmasti muisto, joka säilyy lopun elämän. Metsässä leirinuotiolla nautittu kahvi ja pulla ennen paluumatkaa kruunaavat kokonaisuuden. Poroajelut kestävät yleensä noin 45 minuuttia, mutta toki sen pituuteen voi itse toiveillansa vaikuttaa. Porosafarin pystyy varaamaan itse netin kautta ja safareiden hinnat alkavat noin 100 eurosta. 

Aktivoidu Saariselällä!