Sisällysluettelo

Frisbeegolf

Frisbeegolfissa on tavoitteena päästä väylän alusta loppuun mahdollisimman vähäisellä määrällä heittoja. Se pelaaja, joka saa pienimmän tuloksen eli joutuu heittämään vähiten heittoja, on voittaja. Frisbeegolfia pelataan väylillä ja pelaaminen aloitetaan jokaisen väylän avauspaikalta, jota kutsutaan tiiksi. Väylä päättyy aina maalikoriin.

saariselkä frisbeegolf

Paljon ratoja

Saariselkä frisbeegolf on saanut oman AA1-luokan ratansa, kun Saariselälle valmistui kesällä 2016 DiscGolfPark. Siinä on 18 väylää, jotka tarjoavat haastetta ja hauskoja hetkiä kaikille aloittelijoista jo kauemmin frisbeegolfia harrastaneille. DiscGolfPark sijaitsee hiihtokeskuksessa, mikä tarkoittaa, että kierroksen aikana kiivetään tunturissa ylös ja alas. Tämä vaihteleva maasto kohottaa mukavasti myös kuntoa ja upeat maisemat ovat tietenkin mukava lisämauste. Radat ovat noin 100 metriä pitkiä, joten frisbeetä pääsee heittämään kunnolla. Toiset radoista ovat ylämäkeen ja toiset alamäkeen, joten pelaajat pääsevät heittämään vaihtelevia heittoja ja kokeilemaan mm. miten erilaisesti frisbee liitää alamäkeen ja ylämäkeen. Täysi kierros radalla kestää noin 2-3 tuntia ja jos ei halua pelata niin pitkään, voi valita 45-minuuttisen viiden väylän lenkin.

Saariselän lähialueella on myös paljon muita vaihtoehtoja frisbeegolfin pelaamiseen. Esimerkiksi Ivalossa on toinen 18 väylän mittainen rata ja Juutuanvaarassa Inarissa on 9 väylän mittainen rata. Jos lähdet frisbeegolfaamaan Saariselältä, lähin vaihtoehto on Kiilopään rata, johon on noin 15 kilometrin matka Saariselältä. Kiilopään vastaanotosta saa myös lainaksi frisbeekiekkoja. Kiilopäässä väyliä on 9 ja radan luokka on B3.

Aktivoidu Saariselällä!