Saariselkä moottorikelkka

Sisällysluettelo

Moottorikelkkailu

Saariselällä on erinomaiset mahdollisuudet moottorikelkkailuun. Voit osallistua esimerkiksi ohjattuun moottorikelkkasafariin tai vuokrata moottorikelkan omaan käyttöösi.

Kuka voi ajaa moottorikelkalla?

Saariselkä moottorikelkka on mahdollista vuokrata ja kokeilla ajamista moottorikelkkareitillä. Saariselällä esimerkiksi Saariselän Neste vuokraa moottorikelkkoja matkailijoiden käyttöön. Moottorikelkkareitillä ajamiseen vaaditaan vähintään T-luokan ajokortti ja maastossa kelkkaa voi ajaa vähintään 15 vuotta täyttänyt henkilö. Kelkkaa ajaessa tulee käyttää kypärää ja mielellään myös suojalaseja, jos kypärässä ei ole visiiriä, sillä pöllyävä lumi voi lentää silmiin. Lisäksi ajamisen tulee tapahtua luontoa kunnioittaen. Moottorikelkkailuun sovelletaan nopeusrajoituksia, joiden mukaan reiteillä ja maastossa saa ajaa enintään 60 km/h, jääpeitteisellä vesialueella 80 km/h ja matkustajarekeä hinatessa 40 km/h. Tarkista kuitenkin aina paikalliset rajoitukset jo ennen retkeäsi.

Saariselän moottorikelkkareitit

Saariselkä moottorikelkka

Saariselällä on moottorikelkkareittejä todella paljon. Niitä pitkin voi ajaa ja reittien käyttäminen onkin suositeltavaa, sillä eksymisen riski on niillä vähäinen. Lisäksi reiteillä tulee vastaan muitakin kelkkailijoita, joten apua on helposti saatavilla, jos vaikka kelkka juuttuu lumeen tai tulee muuta ongelmaa. Reiteillä ajetaan aina rajoitusten mukaan sekä oikean reunan puolella. Muista, että jos joudut pysähtymään reitin varrelle, pysähdy reunaan ja niin, että muut kelkkailijat huomaavat sinut helposti.

Saariselällä järjestetään myös moottorikelkkasafareita, joissa hintaan kuuluu ajovarustus kelkkahaalareista ajohansikkaisiin ja kypärään. Mukaan tulee opas, joka neuvoo kelkan ajamisessa ja johdattaa reitin läpi Saariselän kauniiden lumimaisemien. Moottorikelkkasafarit kestävät noin kaksi tuntia ja yhdellä kelkalla voi matkustaa kaksi aikuista.

Aktivoidu Saariselällä!