Sisällysluettelo

Maastopyöräily Saariselällä

Saariselällä on paljon hyviä reittejä maastopyöräilyyn. Kaikentasoisille pyöräilijöille löytyy varmasti sopiva reitti laajasta vaihtoehtojen määrästä. Saariselkä maastopyöräily on mahdollista sekä kesäisin että talvisin. 

Saariselän maastopyöräreitit

Itselleen sopivan reitin valintaa helpottaa se, että maastopyöräilyyn tarkoitettuja reittejä on luokiteltu niiden vaativuuden mukaan.

Vaativat reitit ovat tarkoitettu harrastajille ja ne ovat sekä fyysisesti että teknisesti vaativia. Vaativat reitit voivat olla myös pitkiä eikä kaikkia niitä ole merkitty maastoon. Aloittelijan ei kannata lähteä suoraan vaativalle reitille, vaan valita keskivaativa tai helppo reitti. Keskivaativat reitit sopivat erinomaisesti kaikille pyöräilijöille, joilla on hyvä peruskunto ja niillä voi hyvin ajaa myös kokeneet pyöräilijät. Myöskään kaikki keskivaikeat reitit eivät ole merkittyjä, joten se tulee huomioida pyöräretkeä suunniteltaessa. Helppoja reittejä voi ajaa kuka tahansa, mutta niiden pituuksissa on eroja, jotka kannattaa huomioida valintaa tehdessä. Helppoja reittejä on mukava ajaa myös siitä syystä, että ne on merkitty maastoon, jolloin niillä ei voi eksyä. Jos lähdet maastoon vaativalle tai keskivaativalle reitille, kannattaa ottaa mukaan myös kompassi tai GPS sekä kartta, sillä kaikilla reiteillä ei ole merkintöjä.

Yksi suosittu helppo reitti on Saariselän ja Kiilopään välinen latupohja, jolla on matkaa noin 25 kilometriä. Sen ajaa noin 3-4 tunnissa ja maasto on soraista ja kivistä. Reitillä pystyy myös helposti taluttamaan pyörää, jos ajo alkaa tuntumaan liian haastavalta.

Välinevuokraus Top Safaris ja Kona Shop

Aktivoidu Saariselällä!