Saariselkä pulkkamäki

Sisällysluettelo

Pulkkamäki

Pulkkailu on riemukas tapa nauttia ulkoilusta talvella. Kun ei jaksa lähteä laskettelurinteeseen tai hiihtämään, on pulkkamäki hyvä tapa viettää aikaa ulkona. Se sopii erinomaisesti myös perheen pienimmille.

Saariselkä pulkkamäki on Suomen pisin

Saariselältä löytyy myös Suomen pisin pulkkamäki. Se sijaitsee hiihtokeskus Kaunispään huipulla. Pulkkamäkeen mennään tuolihissin avulla ja se on kaikkea muuta kuin perinteinen pulkkamäki! Mäen varrella on mahdollista mm. ihailla revontuliaiheista valotaidetta. Jos pulkkamäkeen on lähdössä aivan pienten lasten kanssa, hiihtokeskus ei suosittele aloitusta huipulta, sillä mäen alussa on paljon vaikeita kaarteita ja vauhti saattaa nousta korkeaksi. Pulkkamäessä on kaksi eri reittiä huipun jälkeen, jos valitsee oikeanpuoleisen reitin, pääsee Saariselän kappelille ja sitä kautta noin 100 metrin jälkeen helppoon mäkeen. Tämä Saariselän kappelin viereinen pulkkamäki sopii erinomaisesti, jos pulkkakyydissä on mukana pieniä lapsia. Saariselkä suosittelee, että 7-vuotiaat laskevat samassa pulkassa aikuisen kanssa. Jos huipun jälkeen valitsee puolestaan vasemmanpuoleisen reitin, pääsee haastavampaan mäkeen, jossa on kauniit Aurora Experience-valot.

Mistä voi vuokrata pulkan?

Pulkkia on vuokrattavana Saariselällä useasta eri paikasta. Esimerkiksi monet alueen hotellit ja vuokraamot tarjoavat niitä. Lisäksi Ski Saariselän vuokraamolla on tuolihissin ala-asemalla paljon pulkkia tarjolla.  Pulkkamäkeä huolletaan Saariselän hiihtokeskuksen toimesta ja se on avoinna vain silloin, kun hiihtokeskuksen hissit ovat auki. Alueella on toki muitakin pienempiä ja epävirallisia pulkkamäkiä, joissa voi laskea pulkalla hiihtokeskuksen ollessa kiinni.

Aktivoidu Saariselällä!