Saariselkä maastopyöräily talvella

Sisällysluettelo

Maastopyöräily talvisin

Saariselällä on hyvät olosuhteet talvimaastopyöräilyyn. Reittejä löytyy monen tasoiselle ajajalle ja pyöriäkin voi vuokrata kätevästi kohteesta.

Saariselkä maastopyöräily talvella fatbikellä

Urho Kekkosen kansallispuistossa on monia reittejä fatbike-ajoon. Niitä on lanattu yli 50 kilometrin mitalta. Reittiverkosto sijoittuu kolmen kylän välille ja reittien varrelta löytyy myös monenlaista palvelua. Esimerkiksi Savottakahvila tarjoaa pyöräilijöille maittavaa juomaa ja huikopalaa ja poiketa voi myös Rönkönlammella paistamassa makkaraa. Piispanojan kodan kautta pääsee ajamaan myös muille Saariselän talvireiteille. Fatbike-reiteillä ajaminen on täysin ilmaista, mutta jos haluaa tukea toimintaa, voi maksaa vapaaehtoisen reittimaksun, josta saa vastineeksi tukitarran, jonka voi liimata vaikkapa pyöräänsä.

Saariselällä on useita talvireittejä pyöräilyyn ja reittejä avataan lumen tullessa jatkuvasti uusia. Ajankohtaiset talvipolut löytyvät osoitteesta saariselkanordicski.com. On hyvä muistaa, että Saariselällä on reittejä, jotka ovat pyöräilijöille, mutta myös kävelijöille, lumikenkäilijöille sekä hiihtäjille. Koiratkin voi ottaa mukaan reiteille. Vain pyöräilijöille tarkoitetut reitit tunnistaa siitä, että ne on merkattu sinisin aurauskepein. Pyöräilijöiden ja kävelijöiden on syytä huomioida, että latuja saa käyttää vain hiihtäjät.

Pyöräretkiä on mahdollista tehdä myös opastetusti ja retken voi varata netissä etukäteen. Yleensä pyöräily toteutetaan fatbike-pyörällä, missä on paksut renkaat. Niiden ansiosta ajaminen lumessakin onnistuu helposti ja kevyesti. Maastopyörän voi myös vuokrata Saariselällä tietyksi tuntimääräksi omaan käyttöön. Ennen reitille lähtöä kannattaa tarkistaa sen vaativuus, sillä reittejä on helpoista vaativiin.

Välinevuokraus Top Safaris ja Kona Shop

Aktivoidu Saariselällä!