Sisällysluettelo

Lumikenkäily saariselällä

Lumikenkäily on erinomainen tapa tutustua Saariselän upeaan luontoon ja päästä kohteisiin, joihin suksilla tai kävellen ei edes voisi mennä. Lumikenkäily on helppoa ja rentouttavaa, mutta se on myös oiva tapa kohottaa kuntoa, jos pitää vauhtia yllä. Voitkin aivan itse päättää, haluatko tehdä rauhallisen lenkin Saariselän tunnelmallisissa maisemissa vai lähteä intensiiviselle kunnonkohotusreitille. Saariselän lumikenkäilyreitit ovat runsaat ja niistä löytyy jokaiselle sopiva riippuen siitä, haluaako haasteellisen reitin vai pelkästään nauttia raikkaasta ilmasta ja hienoista maisemista.

Lumikenkien oikeanlainen käyttö

Saariselällä lumikenkäily kuuluukin monen matkailijan suosikkiaktiviteetteihin, sillä sitä pystyy harrastamaan jokaisella kelillä eikä latuja tai ajettuja reittejä tarvita. Voit vuokrata kohteesta lumikengät tai ottaa omasi mukaan, sillä ne eivät onneksi vie paljoa matkatavaratilaa. Lumikenkiä saa vuokralle kaikista hiihtokeskuksista, joissa myös opastetaan niiden käyttöön. Laadukkaat lumikengät tunnistaa siitä, että niissä on helppokäyttöinen sidejärjestelmä sekä terävät ja isot piikit, joiden avulla lumikengillä on turvallista liikkua liukkaissa ja lumisissa kohteissa. Säilytä lumikengät aina ulkona ja puhdista ne käytön jälkeen, jolloin ne säilyvät hyvinä ja aina valmiina seuraavalle lumikenkäreissulle.

Opastetut retket

Suosittelemme myös opastettuja lumikenkäretkiä, jolloin pääsee tutustumaan haasteellisempiin maastoihin ja sellaisiin reitteihin, joihin ei välttämättä yksin lähtisi. Retket ovat myös hyvä tapa tutustua muihin lomamatkailijoihin ja saada ohjaajalta vinkkejä Saariselän parhaimmista lumikenkäilyreiteistä. Jos taas pidät enemmän kävelystä omissa ajatuksissasi ja luonnonrauhasta nauttien, sopii lumikenkäily erinomaisesti myös yksin harrastettavaksi.

Aktivoidu Saariselällä!