Sisällysluettelo

Koiravaljakkoajelu

Koiravaljakkoajelu on hauska tapa nauttia vauhdikkaasta kyydistä. Valjakkoajelu voi kestää pienestä lenkistä jopa koko päivään ja siitä nauttii kaikki lapsista aikuisiin. Koirat on valjastettu reen eteen ja huskyt nauttivat, kun ne pääsevät juoksemaan valjakossa.

Valjakkoajelu on monen haave

Koiravaljakkoajelu on monen haaveena ja Saariselällä se on helppo toteuttaa. Tarjolla on paljon erilaisia huskysafareita. Saariselkä huskyajelu on mahdollista lumisella talvikaudella ja se kannattaa varata etukäteen, jotta ajelulle pääsee varmasti. Hinnat huskyajeluille alkavat noin 70 eurosta ylöspäin. Ajelut voivat olla lyhyitä kokeiluja tai jopa pitkiä päiväretkiä. Ajelun lisäksi turistit pääsevät tutustumaan huskytilaan ja sen koiriin.

Retki tunturiin

Tunturien lomassa kiitävän koiravaljakon kyydissä on mukava olla. Se on ikimuistettava kokemus, jota moni varmasti muistelee vielä vuosien ajan. Valjakossa voi istua eri paikoilla ja esimerkiksi reen kyydissä istuvat voivat keskittyä nauttimaan maisemista tai kuvaamiseen. Reessä on paksut vällyt, mitkä pitävät matkustajat kylmässäkin säässä lämpimänä. Jos taas haluaa päästä ajamaan eli ohjastamaan valjakkoa, sekin on mahdollista. Ajaminen tapahtuu yleensä jalaksilla seisoen. Ajaja pääsee ohjaamaan koirien matkaa ja keskittymään valjakon hallintaan. Valjakkoajelu sopii kaikille vauhdin hurmaa rakastaville sekä myös koirista pitäville. Sympaattiset huskyt nauttivat suuresti päästessään tositoimiin ja niihin voi myös tutustua lähemmin esimerkiksi huskytilalla tai valjakon pysähtyessä tauolle. Tauon aikana nautitaan yleensä kuumaa juomaa ja kuullaan rekikoirien elämästä.

Aktivoidu Saariselällä!