Sisällysluettelo

Patikointi Saariselällä

Saariselän alueella ja Urho Kekkosen kansallispuistossa on paljon hyviä patikointireittejä. Alueella on merkitty reittiverkosto, jota kannattaa hyödyntää, jos suunnittelee päiväretkeä tai lyhyttä vaellusta. Lisäksi kansallispuistosta löytyy paljon tupia sekä tulipaikkoja, joita voi hyödyntää pidemmillä vaelluksilla. Tuvat ja tulipaikat ovat Metsähallituksen ylläpitämiä. Lisätietoa niistä sekä Saariselän retkeilyreiteistä löytyy Metsähallituksen ylläpitämältä Luontoon.fi sivustolta.

Lyhyitä tai pitkiä patikkaretkiä

Lyhyet päiväretket kannattaa aloittaa Saariselän kylältä tai Kiilopään tunturikeskuskuksesta, joista lähtee useita erilaisia reittivaihtoehtoja. Niistä on mahdollista valita esimerkiksi muutaman kilometrin mittaisen luontopolun tai 15 kilometrin pituisen päiväpatikkaretken. Saariselän Keskusvaraamon vastaanotosta saa alueen kesäreittikarttoja.

Saariselkä- patikointireitit pitkille retkille löytyvät Urho Kekkosen kansallispuistosta. Sinne suuntautuville retkille voi lähteä useista lähtöpisteistä ympäri Saariselän lähistöä, esimerkiksi Saariselän kylän lisäksi Kiilopäästä, Raja-Joosepista tai Aittajärvestä. Kansallispuistossa on merkittyjä kävelyreittejä, joita pitkin kannattaa kulkea, jos osaamista suunnistusvälineiden käyttöön ei ole. Mikäli haluaa lähteä syrjävyöhykkeille, joissa ei ole merkittyjä reittejä, tulee mukana olla kartta, kompassi ja mielellään myös gps-laite.

Patikkaretkelle lähtevän tulee ottaa turvallisuusseikat huomioon. Saariselän erämaassa patikoija on yksin ja samoille poluille ei välttämättä muita vastaantulijoita osu useisiin päiviin. Lisäksi matkapuhelinverkkoa ei kaikkialla erämaassa ole, joten jokaisen patikoijan tulee olla varautunut selviämään omillaan ja ottaa mukaan myös ensiapuvälineet sekä ylimääräisiä vaatteita ja ruokaa, jos jostain yllättävästä syystä joutuu jäämään yöksi erämaahan.

Välinevuokraus Top Safaris ja Kona Shop

Aktivoidu Saariselällä!