Sisällysluettelo

Melonta Saariselällä

Melonta on mukava aktiviteetti, joka sopii kaikille vauhdikkaasta menosta pitäville. Saariselkä tarjoaa melomiseen erinomaiset puitteet, sillä Ivalojoen, Inarin ja Saariselän alueella on kaikentasoisia melontareittejä. Olitpa sitten jo kokenut melontakonkari tai ensimmäisestä melontareissusta haaveileva, Saariselältä löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Aloittelijoiden reitit

Yksi hyvä aloittelijoiden Saariselkä- melontareitti on Lemmenjoki, jonka rauhalliset kuohut johdattavat maineikkaille kultamaille. Toinen aloittelijoiden suosima joki on Tankajoki, joka on sekä helppo että kapea. Se kulkee keskellä metsää sekä suoaluetta ja matkaa voi tehdä kanooteilla myös lasten kanssa. Inari-Saariselän alueella järjestetään useita opastettuja melontaretkiä, joilla on mukana koulutetut ja osaavat oppaat. Melontaretkellä pääset nauttimaan turvallisissa olosuhteissa Lapin arktisista vesistä. Matka on mahdollista ulottaa aina jäämerelle saakka. Esimerkiksi SUP-lautailemalla Tenojokea pitkin päätyy lopulta jäämerelle.

Kokeneiden melojien reitit

Saariselän vesistöjen lähistöllä on paljon kanootteja ja kajakkeja vuokraavia yrittäjiä, joilta voi vuokrata veneen omatoimiretkelle. Kaikkein huimapäisimmät voivat myös kokeilla koskenlaskua, joka on mahdollista ohjatuilla koskenlaskuretkillä. Niihin osallistutaan kumivenettä meloen pienessä ryhmässä. Kosken pauhu kuuluu yhä lähempää ja lähempää, kunnes vene syöksähtää kosken kuohuihin ja retken kohokohtaan. Saariselällä näitä koskenlaskuretkiä järjestetään mm. Juutuanjoella. 

Kaikenlaiset melonta- ja veneretket ovat siis mahdollisia Saariselän monipuolisissa vesistöissä. Jos haluaa lähteä pidemmälle retkelle, voi osallistua vaikkapa kahden päivän ja yhden yön mittaiselle kanootti- tai kumiveneretkelle, joka on kokonaisvaltainen luontoelämys.

Aktivoidu Saariselällä!