Sisällysluettelo

Luistelu Saariselällä

Saariselällä on mahdollista luistella mm. Inarin kunnan ylläpitämällä luistelukentällä. Se sijaitsee kylän eteläpäässä ja toimii kesäisin leikkikenttänä. Silloin alueella on mm. keinuja, leikkitelineitä ja pelikenttiä. Talvisin alueelle jäädytetään luistelurata, joka on avoinna kaikille. Hyviä luistelukenttiä löytyy myös Urkinpuistosta.

Luistimet voi vuokrata

Saariselkä- luistelu on mukava tapa nauttia raikkaasta talvisäästä. Omia luistimia ei välttämättä tarvitse olla mukana, sillä kentän vieressä vuokrataan luistimia. Kokovalikoima luistimissa on laaja ja kokoja pitäisi löytyä aina koosta 26 isoon 46-numeroon saakka. Saariselän luistelukenttä ei ole kooltaan kovin iso, joten jos siellä on paljon luistelijoita, tunnelma saattaa tiivistyä ja kenttä käydä ahtaaksi. Kentällä on lisäksi kaksi jääkiekkomaalia, joten jääkiekkoilijat ja luistelijat joutuvat käyttämään samaa kenttää.

Toinen vaihtoehto luistelemiseen on Saariselän urheilupuistossa sijaitseva Urkinpuisto. Se on suhteellisen uusi urheilupuisto, jossa on mm. jääkiekkokaukalo sekä monitoimikaukalo. Varusteet voi vaihtaa lämpimässä tilassa ja alueella on myös mm. wc:t. Jos haluaa siis pelata jääkiekkoa tai luistella isommissa puitteissa, Urkinpuisto on parempi vaihtoehto. Luistelu on mukavaa ajanvietettä, jota voi harrastaa kylmemmälläkin säällä, sillä luistelu pitää tehokkaasti lämpimänä. Jos olet lähdössä luistelemaan pienten lasten kanssa, jotka eivät vielä kunnolla osaa luistella ja pysyminen pystyssä voi olla vaikeaa, kannattaa heille laittaa luistelun ajaksi kypärät päähän turvallisuuden vuoksi. Muutoin luistelu onnistuu ihan tavallisissa talvivaatteissa. 

Välinevuokraus Top Safaris ja Kona Shop

Aktivoidu Saariselällä!