saariselkä ladut

Sisällysluettelo

Hiihto Saariselällä

Saariselkä tarjoaa hyvät mahdollisuudet hiihtoon. Latuverkostoa on yhteensä 200 kilometriä. Valaistua latua on 34 kilometriä ja lumetettua latua 5 kilometriä. Tykkilumesta tehty ensilumenlatu avautuu useimmiten lokakuun lopussa tai marraskuun alussa heti kun pakkasta on riittävästi.

Pitkä hiihtokausi

saariselkä ladut

Saariselällä hiihtokausi kestää aina toukokuuhun asti yli vapun. Saariselkä- ladut sopivat kaikenlaisille hiihtäjille. Esimerkiksi 22 kilometriä pitkä koiralatu on tarkoitettu heille, jotka haluavat ottaa koiran mukaan hiihtolenkille. Koira pitää kuitenkin olla kytkettynä ja sen jätökset tulee kerätä. Kuutamoista ja revontulista nauttimiseen on oma 10 kilometriä pitkä Kuutamolatu, joka on helppo reitti pitkien ja loivien mäkien ansiosta. Valaistus ladulla on himmennetty, joten kuutamo ja revontulet näkyvät paremmin. Latujen varrella on huollettuja taukopaikkoja sekä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi levähtää. Voit jäädä myös monotansseihin. Latuja on eritasoisia kuntohiihdosta kilpahiihtoon ja ne sopivat useimmille olipa tyyli sitten luisteluhiihto tai perinteinen.

Myös erämaassa hiihtäminen on mahdollista Telemark- tai eräsuksilla, joita voi vuokrata. Erämaahiihdossa kannattaa huomioida turvallisuus ja suunnitella reitti etukäteen. Luonnontilaisen ladun alla voi olla suota, kalliokkoa ja ojaa. Vesistöjen ja soiden jäätyminen vie aikaa, ja lumivyöryt ovat mahdollisia jyrkissä rinteissä. Hiihdonopettajan johdolla voit verestää taitoja, jos viimeisimmästä hiihdosta on jo aikaa, tai jos olet kokenut hiihtäjä ja haluat hioa tekniikkaa. Kauden ulkopuolella latureittejä parannellaan tulevaa talvea varten. Esimerkiksi siltoja uusitaan ja latupohjista tehdään tasaisempia turvallisuuden parantamiseksi.

Välinevuokraus Top Safaris ja Kona Shop

Aktivoidu Saariselällä!