Sisällysluettelo

Kalastus Saariselällä

Saariselällä on paljon hyviä kalastusmahdollisuuksia. Alueella on monipuolisia vesistöjä, joilla on mahdollista käyttää erilaisia pyyntitapoja. Saariselän joet ovat tunnettuja useista erilaisista kalalajeistaan aina lohesta harjuksiin ja siikoihin. Erämaa-alueilla on monia kuuluisia kalastusjokia ja paras tapa tutustua paikallisiin kalastuspaikkoihin on osallistua opastetulle kalaretkelle. Saariselkä kalastus on ikimuistoinen tapahtuma ja paikalliset ammattitaitoiset oppaat ohjeistavat mielellään kaikissa kalastukseen liittyvissä asioissa, aina lupa-asioista parhaisiin kalapaikkoihin.

Paljon legendaarisia kalastusjokia

Saariselältä pääsee merkittyjä retkeilyreittejä pitkin esimerkiksi Urho Kekkosen kansallispuistoon. Siellä sijaitsevat monet legendaariset kalastusjoet kuten Kiertämäoja, Anterijoki sekä Jaurujoki. Ne sijaitsevat kaikki vapalupa-alueella kuten myös kansallispuiston etelään laskevat kuuluisat kalastusjoet Repojoki, Luirojoki sekä Kopsusjoki.  Samalla voi nauttia kansallispuiston upeasta erämaaluonnosta ja paistaa esimerkiksi makkaraa alueen virallisilla tulentekopaikoilla. Myös majoittuminen on mahdollista Urho Kekkosen kansallispuiston autio– ja varaustupiin.

Urho Kekkosen kansallispuistossa kalastustapoja ovat heittokalastus sekä perhokalastus. Sen vesistön kalalajeihin kuuluvat mm. harjus, taimen, siika, ahven sekä hauki. Myös talvella on mahdollista harrastaa kalastusta pilkkimällä. Moottorikelkan kyydissä voi suunnata hyviin pilkkipaikkoihin ja nauttia samalla Saariselän kauniista luonnosta.

Kalastusluvan ostaminen

Saariselän vapalupa-alueisiin tulee ostaa kalastuslupa, joka hoituu kätevästi netissä Eräluvat-verkkokaupassa. Luvan voimassaoloajan voi ostaa joko 24 tunniksi, 7 vuorokaudeksi tai koko kaudeksi. Kalastuslupa tarvitaan, jos kalastaa useammalla kuin yhdellä vavalla, virtavesialueilla tai virtaamattomilla erityisvesillä, joissa yleiskalastusoikeudet eivät päde. Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen vapaluvalla samaan saaliskiintiöön. Tarkasta kuitenkin aina tarve luvalle ennen matkaasi. 

Aktivoidu Saariselällä!